viernes, 18 de octubre de 2013

BERENAR DE CONTES

Benvolguts pares i mares

A la nostra escola CEIP Lluís Millet tenim la sort de que algunes famílies hem coincidit en la mateixa òrbita lectora i desde fa un parell d'anys hem construit l'espai d'animació a la lectura "Berenar de Contes", actualment ja consolidat.


Sabem que no hi ha receptes màgiques que animin a llegir però sí que hi ha històries extraordinàries que poden servir per a despertar l'afició, per això volem acompanyar als nens i nenes proporcionant-los l'entorn favorable per al descobriment d'aquestes històries continua el  "BERENAR DE CONTES

Què és berenar de contes?



"Berenar de contes", és un espai de trobada familiar gratuït que neix per tal de realizar activitats de promoció de la lectura i gust per les paraules per als més petits de l’escola.

Què fem?

- Compartir experiències, lectures que fem a casa, estratègies de lectura …
- Ralitzar suggeriments de lectura per als nostres fills, llibres adequats a la seva franja d’edat
- Compartir recursos fets per especialistes i que poden resultar d’interés a les families
- Fer tallers de creativitat plàstica, literària, etc...
- i SOBRETOT: volem explicar i escoltar contes,  i que els pares i mares assistents s’animin a explicar-nos els seus contes preferits, animar-los a compartir els seus contes, cantarelles, endevinalles…

Aquesta activitat està oberta a totes les families de cicle inicial (P3, P4 i P5) i el primer cicle d'infantil (1er i 2n) de l’escola i al personal del centre que l’interessi l’activitat. Cada infant ha d’anar acompanyat d’un adult. I caldrà inscriure’s per tal de preveure la capacitat de l’espai.

On i quan?

Ens trobarem a l'aula de psicomotricitat de l'escola un cop al mes, hem pensat en l’últim dimecres de mes, en horari extraescolar, de 16’45 a 17’45 h. aproximadament.

Per què?

Perque pensem que explicar o llegir una història és una activitat que ajuda a millorar la relació entre pares i fills, i estimula el plaer d'escoltar, d'imaginar i de crear. Els llibres desenvolupen el gust per aprendre i per tant la lectura té un paper molt important en el desenvolupament cognitiu i emocional dels infants.
 I perque, citant John Berger: "la lectura són els actes de imaginació que donen sentit a l'experiència"
 
Propera convocatòria:

dimecres 30 d'octubre, 16'45 h
.,quedarem davant de la porta de l'AMPA

Aquest any començarem passejant per un ZOO molt particular, el ZOO- Il·LÒGIC, heu de venir amb orelles d'escoltar i ulls de mirar amb curiositat


Cal enviar un mail a l'AMPA per tal d'inscriure's a l'activitat. Tenim l'aforament limitat.

ampamillet@gmail.com

Gràcies per Compartir!!!
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario